dc.contributor.author |
Гіренко, Н.І. |
|
dc.contributor.author |
Крамаренко, Д.П. |
|
dc.date.accessioned |
2020-09-21T08:37:30Z |
|
dc.date.available |
2020-09-21T08:37:30Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/6032 |
|
dc.description |
Гіренко Н.І. Підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології» / Н.І. Гіренко, Д.П. Крамаренко // Education and Pedagogical Sciences ("Освіта та педагогічна наука") / Гол. ред. А. В. Жучок; ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка". - 2020. - № 1 (173). – С.26-36. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
У статті схарактеризовано проблеми підвищення вимог до педагогів системи початкової професійної освіти, а саме до майстрів виробничого навчання за профілем «Харчові технології». Визначено комплекс труднощів, з якими стикається майстер на робочому місці. Виявляються при¬чини недостатньо високого рівня їхньої педагогічної підготовки, обґрунтовується необхідність підвищення професійно-педа¬гогічної компетентності. Стверджується, що успішність діяльності майстрів виробничого навчання визначається тією допомогою, яку вони отримують на робочому місці, в освітніх установах у процесі подолання професійних педагогічних труднощів.
Професійно-педагогічна компетентність майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології» визначається як інтегральна сукупність знань, умінь, навичок, здібностей і якостей особистості, що дозволяють успішно здійснювати навчально-виробничу діяльність з підготовки майбутніх працівників галузі ресторанного господарства. Обґрунтовується, що підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання має здійснюватися в процесі його професійної діяльності.
Для вирішення проблеми підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології» в процесі його професійної діяльності запропонована відповідна модель. |
uk_UA |
dc.language.iso |
other |
uk_UA |
dc.publisher |
ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка |
uk_UA |
dc.subject |
професійно-педагогічна компетентність |
uk_UA |
dc.subject |
професійна підготовка |
uk_UA |
dc.subject |
компетентнісний підхід |
uk_UA |
dc.subject |
складники професійно-педагогічної компетенції |
uk_UA |
dc.subject |
підвищення кваліфікації |
uk_UA |
dc.title |
Підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології» |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |