Digital Repository of Luhansk Taras Shevchenko National University

Підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології»

Show simple item record

dc.contributor.author Гіренко, Н.І.
dc.contributor.author Крамаренко, Д.П.
dc.date.accessioned 2020-09-21T08:37:30Z
dc.date.available 2020-09-21T08:37:30Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6032
dc.description Гіренко Н.І. Підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології» / Н.І. Гіренко, Д.П. Крамаренко // Education and Pedagogical Sciences ("Освіта та педагогічна наука") / Гол. ред. А. В. Жучок; ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка". - 2020. - № 1 (173). – С.26-36. uk_UA
dc.description.abstract У статті схарактеризовано проблеми підвищення вимог до педагогів системи початкової професійної освіти, а саме до майстрів виробничого навчання за профілем «Харчові технології». Визначено комплекс труднощів, з якими стикається майстер на робочому місці. Виявляються при¬чини недостатньо високого рівня їхньої педагогічної підготовки, обґрунтовується необхідність підвищення професійно-педа¬гогічної компетентності. Стверджується, що успішність діяльності майстрів виробничого навчання визначається тією допомогою, яку вони отримують на робочому місці, в освітніх установах у процесі подолання професійних педагогічних труднощів. Професійно-педагогічна компетентність майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології» визначається як інтегральна сукупність знань, умінь, навичок, здібностей і якостей особистості, що дозволяють успішно здійснювати навчально-виробничу діяльність з підготовки майбутніх працівників галузі ресторанного господарства. Обґрунтовується, що підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання має здійснюватися в процесі його професійної діяльності. Для вирішення проблеми підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології» в процесі його професійної діяльності запропонована відповідна модель. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка uk_UA
dc.subject професійно-педагогічна компетентність uk_UA
dc.subject професійна підготовка uk_UA
dc.subject компетентнісний підхід uk_UA
dc.subject складники професійно-педагогічної компетенції uk_UA
dc.subject підвищення кваліфікації uk_UA
dc.title Підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології» uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account