Abstract:
Спосіб одержання комбінованого фаршу з м'ясом та рослинними гідробіонтами передбачає додавання перцю чорного меленого, біологічно активної водоростевої добавки, цибулі ріпчастої, печериць та подрібненого котлетного м'яса. Після перемішування здійснюють шприцювання у целофанову оболонку, охолодження до температури 3-5 °C або заморожування до досягнення температури в центрі батона -17…-19 °C. Під час перемішування додають як жировий компонент емульсійну систему з гідролізатом колагену риби на основі соняшникової олії і жиру свинячого, як додаткові компоненти відварну протерту квасолю і січену зелень, яйця курячі або меланж, а як біологічну добавку порошки рослинних гідробіонтів (водоростей - цистозіри і ламінарії; або рослин - зостери і ряски малої).
(
Description:
Пат. 1126915 Україна, МПК А23L 13/40. Спосіб одержання комбінованого фаршу з м'ясом та рослинним гідробіонтами / Д. П. Крамаренко, Н. І. Гіренко ; власник Харківський державний університет харчування та торговлі. - u 2018 01082 ; заяв. 05.02.2018 ; публік. 10.07.2018, Бюл. № 13.