Digital Repository of Luhansk Taras Shevchenko National University

Професійна освіта майбутніх фахівців готельно-ресторанного господарства в умовах дистанційного навчання

Show simple item record

dc.contributor.author Безрученков, Ю. В.
dc.date.accessioned 2021-04-29T20:35:54Z
dc.date.available 2021-04-29T20:35:54Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.other УДК 378.147.016:640.4
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7827
dc.description Безрученков Ю. В. Професійна освіта майбутніх фахівців готельно-ресторанного господарства в умовах дистанційного навчання / Ю. В. Безрученков // Проблеми інженерно-педагогічної освіти : Зб. наук. праць. - 2020. - № 68. - С. 69-79. uk_UA
dc.description.abstract Проблема підготовки фахівців готельно-ресторанного господарства засобами дистанційних технологій полягає в невідповідності системи сучасної освіти викликам цифрової економіки, якій потрібні грамотні фахівці, здатні користуватися мобільними пристроями, орієнтуватися у величезному потоці інформації з метою структурувати, аналізувати і вибирати необхідну. Навчання із застосуванням дистанційних освітніх технологій у межах дистанційної освіти в контексті особистісно-орієнтованого підходу видається можливим вирішенням цієї проблеми. Метою дослідження є виявлення найефективнішого підходу при підготовці фахівців готельно-ресторанного господарства в умовах необхідності залучення технологій дистанційного навчання. Особистісно-орієнтований підхід вважається домінуючою парадигмою сучасної освіти, в процесі якого взаємодія суб’єктів навчання направлена на професійне зростання майбутніх фахівців. Нові підходи до навчання вимагають і наявності викладачів нового покоління, які володіють методиками особистісно-орієнтованого підходу, з одного боку, і здатних та готових до використання дистанційних технологій та розробки інтерактивних навчальних матеріалів – з іншого. У зв’язку з цим доцільною видається спеціальна підготовка / перепідготовка / підвищення кваліфікації викладачів ЗВО. У дослідженні широко застосовуються методи особистісного підходу та антропологічного підходу. Виділено проблеми, які вирішуються студентами та викладачами в дистанційному навчанні при підготовці фахівців готельно-ресторанного господарства. Показано, що ефективність дистанційного навчання визначається використанням педагогічних технологій, які лежать в основі дистанційних курсів, і дає реальну можливість отримати освіту або поліпшити свої знання з певних предметів за допомогою найпрогресивніших педагогічних методів. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.subject професійна освіта uk_UA
dc.subject майбутні фахівці uk_UA
dc.subject дистанційне навчання uk_UA
dc.subject готельно-ресторанна справа uk_UA
dc.title Професійна освіта майбутніх фахівців готельно-ресторанного господарства в умовах дистанційного навчання uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account