Digital Repository of Luhansk Taras Shevchenko National University

Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції

Show simple item record

dc.contributor.author Берсуцька, С. Я.
dc.contributor.author Козичева, Т. О.
dc.date.accessioned 2021-03-30T12:24:35Z
dc.date.available 2021-03-30T12:24:35Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.other УДК 338.439
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7691
dc.description Берсуцька С. Я. Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції / С. Я. Берсуцька, Т. О. Козичева // Економічний вісник Донбасу : наук. журн. / Гол. ред. Н. В. Трушкіна - 2020. - № 2 (60). – С. 165-172. uk_UA
dc.description.abstract У статті досліджено стан органічного виробництва в світі та його розвиток в Україні. Визначено основні проблеми, що стимулюють розвиток органічного ринку, та шляхи їх подолання. Розглянуто класифікаційні ознаки органічної продукції, а також переваги і недоліки органічного виробництва та органічної продукції в контексті маркетингової концепції. Наведено результати маркетингових досліджень поведінки споживачів на ринку органічної продукції. За результатами досліджень визначено, що органічне виробництво є перспективним з огляду на зростаючу зацікавленість з боку споживачів. З кожним роком в Україні зростає кількість споживачів, які зацікавлені в придбанні та споживанні екологічно чистої продукції. Найбільшим попитом серед органічних продуктів користуються молоко та молочні продукти, м’ясо та м’ясні продукти, овочі та фрукти, соки, крупи, борошно. Проаналізовано обсяги експорту органічної продукції із України та динаміку її споживання. Соціальною перевагою органічного сільського господарства є те, що воно має високий потенціал для забезпечення життєдіяльності сільського населення і пожвавлення роботи дрібних фермерських господарств. Разом зі зростанням органічного сектору зростатиме і працевлаштування місцевого населення, оскільки органічне землеробство менш механізоване і потребує, як правило, більше ручної праці. Як результат, органічне виробництво може стати ефективним інструментом збереження традиційних знань ведення господарства у кожному регіоні, а також зменшення міграції сільського населення до мегаполісів. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка uk_UA
dc.subject органічна продукція uk_UA
dc.subject органічне виробництво uk_UA
dc.subject маркетинг uk_UA
dc.subject uk_UA
dc.subject uk_UA
dc.title Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account