dc.contributor.author |
Кашинська, О.Є. |
|
dc.date.accessioned |
2020-06-30T06:07:14Z |
|
dc.date.available |
2020-06-30T06:07:14Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.issn |
УДК 378:640.412.432 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/5241 |
|
dc.description |
Кашинська О. Є. Аналіз досліджень з проблем підготовки фахівців для туризму та готельно-ресторанної справи (2014 –2019 рр.) / О.Є.Кашинська // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Педагогічні науки. - 2020. - №2 (333) лютий. - Ч.1 - С.113-122 |
uk_UA |
dc.description.abstract |
У статті тематично розглянуто наукові розвідки в напрямі підготовки фахівців сфери туризму та готельно-ресторанної справи в період 2014 – 2019 рр. з метою виявлення існуючих прогалин у питаннях підготовки фахівців з туризму та готельно-ресторанної справи й визначення перспективних напрямів подальших досліджень. Аналіз було здійснено на основі затверджених тем дисертаційних досліджень за даними протоколів засідань Міжвідомчої ради з координації наукових досліджень з педагогічних та психологічних наук в Україні у напряму підготовки фахівців з туризму та готельно-ресторанної справи. Зміст було оцінено тільки за частотним аналізом слів, без експертизи змісту.
З’ясовано, що кількість затверджених тем дисертаційних досліджень у даному напряму за п’ять років складає трохи більше 50. Більшість тем виконуються в рамках наукової спеціальності – теорія і методика професійної освіти. Проблемно-тематичний аналіз назв дисертаційних досліджень дав змогу виділити основні напрями сучасних досліджень з підготовки фахівців для сфери туризму та готельноресторанної справи. Відмічено, що визначені напрями досліджень не вирішують проблеми слабкої практичної підготовки фахівців; надання студентам можливості вибору індивідуальної освітньої траєкторії; отримання «подвійного» диплому й додаткових кваліфікаційних сертифікатів; застосування сучасних інформаційних та освітніх технологій у навчанні; сертифікації освітніх програм на основі міжнародних стандартів якості. Автором зазначено, що виявлені проблеми й визначають вектор для подальших досліджень. |
uk_UA |
dc.language.iso |
other |
uk_UA |
dc.publisher |
ДЗ "Луганський національний університет" |
uk_UA |
dc.subject |
Професійна підготовка |
uk_UA |
dc.subject |
фахівці з туризму та готельноресторанної справи |
uk_UA |
dc.subject |
дисертаційні дослідження |
uk_UA |
dc.subject |
наукометричний аналіз |
uk_UA |
dc.title |
Аналіз досліджень з проблем підготовки фахівців для туризму та готельно-ресторанної справи (2014 –2019 рр.) |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |