Abstract:
Спосіб виробництва пшенично-житнього хліба, що передбачає приготування рідкої закваски за традиційною технологією на основі заварки, її виброджування, замішування тіста з додаванням пшеничного і житнього борошна, солі кухонної харчової, води, виброджування тіста, формування, вистоювання і випікання, який відрізняється тим, що в заварку додають гідролізат з молюсків, тісто замішують без додавання дріжджів пресованих і виброджують протягом 45…60 хвилин, після формування вистоюють 20…30 хвилин, а рецептурні компоненти беруть у наступних співвідношеннях, мас. %:
борошно пшеничне - 20,54-36,70 ; борошно житнє обдирне у заквасці на тісто -
6,30-13,74 ; борошно житнє обдирне на тісто - 16,60-20,60 ; сіль харчова кухонна -
0,84-0,88 ; цукор білий - 1,42-2,02 ; гідролізат з молюсків - 0,89-2,55 ; вода - 37,25-39,67.
Description:
Пат. 78505 Україна, МПК А21D 2/00. Спосіб виробництва пшенично-житнього хліба “севастопольський” / Г. В. Дейниченко, В. І. Рябушко , Д. П. Крамаренко, В. Є. Єрохін, О. І. Кірєєва ; власник ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка", Інститут біології південних морів ім. О. О. Ковалевського НАН України. - № 201209358 ; заяв. 31.07.2012 ; публік. 25.03.2013, Бюл. № 6.