dc.description |
Пат. 78488 Україна, МПК А21D 19/02. Спосіб виробництва борошняних виробів з цільного зерна пшеніці / Г. В. Дейниченко, Д. П. Крамаренко, Г. В. Своєволіна, О. І. Кірєєва ; власник ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка". - № 201209052 ; заяв. 23.03.2013 ; публік. 25.03.2013, Бюл. № 6. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Спосіб виробництва борошняних виробів з цільного зерна пшениці, що передбачає промивання зерна, замочування у воді в залежності від сорту зерна і його якості до стану повного набухання зерна, подрібнення зернової маси, замішування тіста з додаванням рецептурних компонентів, формування, вистоювання тістових напівфабрикатів і випікання, який відрізняється тим, що зерно замочують у воді з температурою 15…20 °C, при цьому воду беруть у необхідній кількості для забезпечення вологи зернової маси 48…52 %, замочування проводять з внесенням кисломолочної концентрованої закваски у кількості 5…10 % від маси зерна протягом 24…48 годин при температурі 5…15 °C, до подрібненої зернової маси додають пресовані дріжджі і вистоюють опару протягом 40…80 хвилин, замішують тісто з додаванням рецептурних компонентів і виброджують 20…40 хвилин, тістові напівфабрикати вистоюють перед випіканням 30…60 хвилин, а рецептурні компоненти беруть у наступних співвідношеннях, мас. %: очищене цільне зерно пшениці - 64,09-76,27 ; кисломолочна концентрована закваска - 5,62-8,42 ; дріжджі пресовані - 1,05-1,75 ; сіль кухонна - 0,91-1,19 ; цукор-пісок - 1,05-1,75 ; рослинний жир -1,05-1,75 ; борошно пшеничне І ґатунку - 14,05-21,05. |
uk_UA |