| dc.contributor.author | Сисоєва, А. | |
| dc.contributor.author | Крамаренко, Д. | |
| dc.contributor.author | Гіренко, Н. | |
| dc.date.accessioned | 2025-06-18T14:12:21Z | |
| dc.date.available | 2025-06-18T14:12:21Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/11159 | |
| dc.description | Сисоєва А. Інноваційні технології виробництва здобних булочок з використанням борошна чіа / А. Сисоєва, Д. Крамаренко, Н. Гіренко // Сучасна наука та освіта: стан, проблеми, перспективи: матеріали ІV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (м. Полтава, 20-21 березня 2025 року). — Полтава : ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», 2025. — C. 275-278. | uk_UA |
| dc.description.abstract | Представлено дослідження щодо розробки технології та рецептури здобної булочки з підвищеною харчовою цінністю шляхом заміни пшеничного борошна на борошно з насіння чіа. Проаналізовано унікальний хімічний склад насіння чіа, яке перевершує традиційні зернові культури за вмістом білка, жирів, біологічно активних речовин та не містить глютен. Порівняльний аналіз поживної цінності продемонстрував переваги використання борошна чіа як функціонального компонента в хлібобулочних виробах. Розглянуто специфіку отримання та обробки цільнозмеленого борошна чіа для підвищення його функціональних властивостей. Обґрунтовано актуальність розробки технологій з використанням нетрадиційної сировини для виробництва продуктів харчування функціонального призначення. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.subject | здобні булочки | uk_UA |
| dc.subject | борошно чіа | uk_UA |
| dc.subject | функціональне харчування | uk_UA |
| dc.subject | харчова цінність | uk_UA |
| dc.subject | безглютенові продукти | uk_UA |
| dc.subject | збагачуючі добавки | uk_UA |
| dc.title | Інноваційні технології виробництва здобних булочок з використанням борошна чіа | uk_UA |
| dc.type | Article | uk_UA |