Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9649
Title: Інноваційні технології кадрового менеджменту як підґрунтя професійної підготовки майбутніх менеджерів з персоналу
Authors: Чжоу, Сюйлінь
Keywords: професійна підготовка
майбутні менеджери з персоналу
управління персоналом
кадровий менеджмент
інноваційні технології кадрового менеджменту
персонал-технології
класифікація
Issue Date: 2020
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті на основі аналізу вітчизняної та зарубіжної наукової літератури розкрито становлення кадрового менеджменту як важливої ланки теорії і практики управління персоналом та підґрунтя професійної підготовки майбутніх менеджерів з персоналу. Показано місце інноваційних технологій в межах понятійного поля кадрового менеджменту, наведено визначення поняття «інноваційні технології кадрового менеджменту» та «інноваційні персонал-технології». Доведено, що найбільш поширеноює класифікація інноваційних технологій кадрового менеджменту на основі кадрових процесів, що ґрунтується на врахуванні комплексу взаємопов’язаних видів діяльності з управління персоналом. Схарактеризовано основні групи інноваційних технологій кадрового менеджменту: формування кадрового резерву; оцінку ділових професійних та особистісних якостей; створення системи мотивації; навчання персоналу; розвиток лідерів і талантів; формування і розвиток корпоративної культури; створення і роз- виток команд; управління конфліктами, а також наведено їхню номенклатуру та розкрито цільове призначення в цілісному процесі кадрової роботи в організації. Визначено найбільш значущі системні інноваційні кадрові технології: грейдова система винагород; технології планування кар’єри та індивідуального розвитку співробітників; методики створення проєктних команд та формування корпоративної культури організації.
Description: Чжоу Сюйлінь Інноваційні технології кадрового менеджменту як підґрунтя професійної підготовки майбутніх менеджерів з персоналу / Сюйлінь Чжоу // Освіта та педагогічна наука. – 2020. - №2 (174), - С. 58-68.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9649
Appears in Collections:№ 2 (174)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zhou Xulin.pdf217.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.