Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7116
Title: Системний підхід як методологія вдосконалення професійної підготовки майбутніх учителів хімії до формування еколого-гуманістичних цінностей у школярів
Authors: Роман, С. В.
Keywords: системний підхід
професійна підготовка
майбутні вчителі
формування цінностей
Issue Date: 2016
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: Розглянуто науково-теоретичні засади застосування системного підходу до актуальної проблеми вдосконалення професійної підготовки майбутніх учителів хімії щодо формування еколого-гуманістичних цінностей у школярів. Теоретичне дослідження підходів до визначення поняття «система», розгляду її основних ознак і властивостей, критеріїв виділення її компонентів дозволило нам виокремити основні системні властивості, які дали можливість найбільш змістовно й точно описати професійну підготовку майбутніх учителів хімії до формування еколого-гуманістичних цінностей у школярів як систему, а також у подальшому будуть покладені в основу її створення вже в якості педагогічної системи. Для дослідження означеної системи в якості найбільш доцільних нами було обрано такі аспекти системного підходу: системно-компонентний, системно-структурний, системно-функціональний, системно-комунікативний (системно-інформаційний), системно-інтеграційний (системно-управлінський), системно-історичний (системно-генетичний). Створено загальну концепцію фахової підготовки майбутніх учителів хімії до формування еколого-гуманістичних цінностей у школярів, що спрямована на професійне становлення вчителя-гуманіста.
Description: Роман С. В. Системний підхід як методологія вдосконалення професійної підготовки майбутніх учителів хімії до формування еколого-гуманістичних цінностей у школярів / С. В. Роман // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка: Педагогічні науки. - 2016. - № 6 (303), жовтень. - Ч. 2. – С. 90-99.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7116
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
13.pdf289.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.