Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/10117
Title: Педагогічні умови готовності майбутніх учителів фізичної культури до інновацій та лідерства в умовах нової української школи
Authors: Отравенко, О. В.
Бугайова, Л. П.
Новицький, Л. М.
Keywords: готовність
майбутні учителі фізичної культури
педагогічні умови
інновації
лідерство
учні
Нова українська школа
Issue Date: 2021
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У роботі основну увагу приділено розробці та впровадженню педагогічних умов, визначенню критеріїв та показників готовності майбутніх учителів фізичної культури до інновацій та лідерства в умовах Нової української школи. Визначені наступні педагогічні умови: формування інноваційно-професійної компетентності при викладанні дисциплін циклу професійної підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Середня освіта (Фізична культура)»; сприяння розвитку лідерських якостей учнівської молоді в умовах Нової української школи засобами фізичного виховання (в період проходження педагогічної (виробничої) практики). В урок фізичної культури було впроваджено нові види рухової активності: kid's strength, aero kids, фітбол, функціональний тренінг «Розумне тіло» з ігровими елементами та інтерактивні методи навчання, які засновані на навчанні через дію, відтворюють ситуації, взаємини, завдання, характерні для повсякденної роботи учнів. Порівняння експериментальних даних засвідчило, що в результаті впровадження педагогічних умов готовності майбутніх учителів фізичної культури до інновацій та лідерства в умовах Нової української школи в експериментальних класах відбулися позитивні зміни. Так, у 3-б класі, кількість учнів з високим рівнем збільшилася з 8,3% до 14,0%. В КГ змін майже не відбулося. Це свідчить про ефективність впровадження інтерактивних методів навчання, функціонального тренінгу з ігровими елементами, ігор та ігрових ситуацій на ініціативність та розвиток лідерських якостей.
Description: Отравенко О. В. Педагогічні умови готовності майбутніх учителів фізичної культури до інновацій та лідерства в умовах нової української школи / О. В. Отравенко, Л. П. Бугайова, Л. М. Новицький // Вісник ЛНУ імені Тараса Шевченка. – 2021. – № 2 (340), Ч. ІІ. – С. 54-64.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/10117
Appears in Collections:Отравенко Олена Вікторівна



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.