| dc.contributor.author | Кашинська, О.Є. | |
| dc.date.accessioned | 2021-05-14T07:14:15Z | |
| dc.date.available | 2021-05-14T07:14:15Z | |
| dc.date.issued | 2020 | |
| dc.identifier.other | УДК 378:640.412/.432 | |
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7963 | |
| dc.description | Кашинська О.Є. Аналіз досліджень з проблем підготовки фахівців для туризму та готельно-ресторанної справи (2014 – 2019 рр.) / О.Є.Кашинська // Вісник ЛНУ імені Тараса Шевченка (педагогічні науки). – № 2 (333). – Ч. 1. − Старобільськ : Вид-во ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка”, 2020. − С. 113 − 121. | uk_UA |
| dc.description.abstract | У статті тематично розглянуто наукові розвідки в напрямі підготовки фахівців сфери туризму та готельно-ресторанної справи в період 2014 – 2019 рр. з метою виявлення існуючих прогалин у питаннях підготовки фахівців з туризму та готельно-ресторанної справи й визначення перспективних напрямів подальших досліджень. Аналіз було здійснено на основі затверджених тем дисертаційних досліджень за даними протоколів засідань Міжвідомчої ради з координації наукових досліджень з педагогічних та психологічних наук в Україні у напряму підготовки фахівців з туризму та готельно-ресторанної справи. Зміст було оцінено тільки за частотним аналізом слів, без експертизи змісту. З’ясовано, що кількість затверджених тем дисертаційних досліджень у даному напряму за п’ять років складає трохи більше 50. Більшість тем виконуються в рамках наукової спеціальності – теорія і методика професійної освіти. Проблемно-тематичний аналіз назв дисертаційних досліджень дав змогу виділити основні напрями сучасних досліджень з підготовки фахівців для сфери туризму та готельно-ресторанної справи. Відмічено, що визначені напрями досліджень не вирішують проблеми слабкої практичної підготовки фахівців; надання студентам можливості вибору індивідуальної освітньої траєкторії; отримання «подвійного» диплому й додаткових кваліфікаційних сертифікатів; застосування сучасних інформаційних та освітніх технологій у навчанні; сертифікації освітніх програм на основі міжнародних стандартів якості. Автором зазначено, що виявлені проблеми й визначають вектор для подальших досліджень. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка" | uk_UA |
| dc.subject | професійна підготовка | uk_UA |
| dc.subject | фахівці з туризму та готельно-ресторанної справи | uk_UA |
| dc.subject | дисертаційні дослідження | uk_UA |
| dc.subject | наукометричний аналіз | uk_UA |
| dc.title | Аналіз досліджень з проблем підготовки фахівців для туризму та готельно-ресторанної справи (2014 – 2019 рр.) | uk_UA |
| dc.type | Article | uk_UA |