Abstract:
Спосіб виробництва борошняних виробів на молочних продуктах з цільного зерна пшениці, що передбачає промивання зерна, замочування в залежності від сорту зерна і його якості до стану повного набухання зерна, подрібнення зернової маси, замішування тіста з додаванням рецептурних компонентів, формування, вистоювання тістових напівфабрикатів і випікання, який відрізняється тим, що зерно замочують у молочній сироватці або кефірі з температурою 15-20 °C, при цьому рідину беруть у необхідній кількості для забезпечення вологи зернової маси 48-52 %, замочування проводять протягом 24-48 годин при температурі 5-15 °C, до подрібненої зернової маси додають пресовані дріжджі і вистоюють опару протягом 40-80 хвилин, замішують тісто з додаванням рецептурних компонентів і виброджують 20-40 хвилин, тістові напівфабрикати вистоюють перед випіканням 30-60 хвилин, а рецептурні компоненти беруть у наступних співвідношеннях, мас. %: очищене цільне зерно пшениці 70,40-80,54, дріжджі пресовані 1,13-1,89, сіль кухонна 0,98-1,28, цукор-пісок 1,13-1,89, рослинний жир 1,13-1,89, борошно пшеничне І ґатунку 15,09-22,65.
Description:
Пат. 78487 Україна, МПК А21D 13/02. Спосіб виробництва борошняних виробів на молочних продуктах з цільного зерна пшениці / Г. В. Дейниченко, Д. П. Крамаренко, Г. В. Своєволіна, О. І. Кірєєва ; власник ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка". - № 201209049 ; заяв. 23.07.2012 ; публік. 25.03.2013, Бюл. № 6.