Abstract:
Спосіб виробництва пшенично-житніх булочок з добавкою гідролізату з молюсків, що включає приготування заварки на основі борошна із житнього ферментованого солоду з додаванням пшеничного і житнього борошна на молочній сироватці, нагрітої до 90-100 °С, охолодження заварки до температури 30-35 °С, додавання дріжджів і їх активації у заварці, замішування тіста з додаванням заварки, борошна, рослинної олії, цукру, солі, вистоювання тіста, обробці відформованих виробів меланжем та посипання кунжутом перед випіканням, який відрізняється тим, що у заварку додають гідролізат з молюсків і активують дріжджі 10-12 хвилин, замішене тісто вистоюють 25-30 хвилин, а рецептурні компоненти беруть у наступних співвідношеннях, мас. %:
борошно пшеничне - 32,98-45,67 ; борошно житнє обдирне - 11,42-14,13 ; молочна сироватка - 30,51-38,19 ; цукор - 2,45-2,55 ; рослинна олія - 1,40-1,70 ; сіль харчова - 0,66-0,74 ; дріжджі пресовані - 2,50-2,60 ; борошно з житнього ферментованого солоду - 2,70-3,30 ; кунжут - 0,10-0,50 ; меланж - 1,10-1,50 ; гідролізат з молюсків - 1,49-1,81.
Description:
Пат. 78440 Україна, МПК А21D 8/02. A23L 1/03. Спосіб виробництва пшенично-житніх булочок “луганські” з добавкою гідролізату з молюсків / Г. В. Дейниченко, В. І. Рябушко , Д. П. Крамаренко, В. Є. Єрохін, О. І. Кірєєва ; власник ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка", Інститут біології південних морів ім. О. О. Ковалевського НАН України. - № 201206857 ; заяв. 05.06.2012 ; публік. 25.03.2013, Бюл. № 6.