Digital Repository of Luhansk Taras Shevchenko National University

Аналіз досліджень з проблем підготовки фахівців для туризму та готельно-ресторанної справи (2014 – 2019 рр.)

Show simple item record

dc.contributor.author Кашинська, О.Є.
dc.date.accessioned 2021-05-14T07:14:15Z
dc.date.available 2021-05-14T07:14:15Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.other УДК 378:640.412/.432
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7963
dc.description Кашинська О.Є. Аналіз досліджень з проблем підготовки фахівців для туризму та готельно-ресторанної справи (2014 – 2019 рр.) / О.Є.Кашинська // Вісник ЛНУ імені Тараса Шевченка (педагогічні науки). – № 2 (333). – Ч. 1. − Старобільськ : Вид-во ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка”, 2020. − С. 113 − 121. uk_UA
dc.description.abstract У статті тематично розглянуто наукові розвідки в напрямі підготовки фахівців сфери туризму та готельно-ресторанної справи в період 2014 – 2019 рр. з метою виявлення існуючих прогалин у питаннях підготовки фахівців з туризму та готельно-ресторанної справи й визначення перспективних напрямів подальших досліджень. Аналіз було здійснено на основі затверджених тем дисертаційних досліджень за даними протоколів засідань Міжвідомчої ради з координації наукових досліджень з педагогічних та психологічних наук в Україні у напряму підготовки фахівців з туризму та готельно-ресторанної справи. Зміст було оцінено тільки за частотним аналізом слів, без експертизи змісту. З’ясовано, що кількість затверджених тем дисертаційних досліджень у даному напряму за п’ять років складає трохи більше 50. Більшість тем виконуються в рамках наукової спеціальності – теорія і методика професійної освіти. Проблемно-тематичний аналіз назв дисертаційних досліджень дав змогу виділити основні напрями сучасних досліджень з підготовки фахівців для сфери туризму та готельно-ресторанної справи. Відмічено, що визначені напрями досліджень не вирішують проблеми слабкої практичної підготовки фахівців; надання студентам можливості вибору індивідуальної освітньої траєкторії; отримання «подвійного» диплому й додаткових кваліфікаційних сертифікатів; застосування сучасних інформаційних та освітніх технологій у навчанні; сертифікації освітніх програм на основі міжнародних стандартів якості. Автором зазначено, що виявлені проблеми й визначають вектор для подальших досліджень. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка" uk_UA
dc.subject професійна підготовка uk_UA
dc.subject фахівці з туризму та готельно-ресторанної справи uk_UA
dc.subject дисертаційні дослідження uk_UA
dc.subject наукометричний аналіз uk_UA
dc.title Аналіз досліджень з проблем підготовки фахівців для туризму та готельно-ресторанної справи (2014 – 2019 рр.) uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account