Digital Repository of Luhansk Taras Shevchenko National University

Спосіб виробництва борошняних виробів на молочних продуктах з цільного зерна пшениці

Show simple item record

dc.contributor.author Дейниченко, Г. В.
dc.contributor.author Крамаренко, Д. П.
dc.contributor.author Своєволіна, Г. В.
dc.contributor.author Кірєєва, О. І.
dc.date.accessioned 2018-06-08T22:05:30Z
dc.date.available 2018-06-08T22:05:30Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2699
dc.description Пат. 104358 Україна, МПК А21D 13/02. Спосіб виробництва борошняних виробів на молочних продуктах з цільного зерна пшениці / Г. В. Дейниченко, Д. П. Крамаренко, Г. В. Своєволіна, О. І. Кірєєва ; власник ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка". - № 201209048 ; заяв. 23.07.2012 ; публік. 27.01.2014, Бюл. № 2. uk_UA
dc.description.abstract Спосіб виробництва борошняних виробів на молочних продуктах з цільного зерна пшениці, що передбачає промивання зерна, замочування в залежності від сорту зерна і його якості до стану повного набухання зерна, подрібнення зернової маси, замішування тіста з додаванням рецептурних компонентів, формування, вистоювання тістових напівфабрикатів і випікання, який відрізняється тим, що зерно замочують у молочній сироватці або кефірі з температурою 15-20 °C, при цьому рідину беруть у необхідній кількості для забезпечення вологи зернової маси 48-52 %, замочування проводять протягом 24-48 годин при температурі 5-15 °C, до подрібненої зернової маси додають пресовані дріжджі і вистоюють опару протягом 40-80 хвилин, замішують тісто з додаванням рецептурних компонентів і виброджують 20-40 хвилин, тістові напівфабрикати вистоюють перед випіканням 30-60 хвилин, а рецептурні компоненти беруть при наступному співвідношенні, мас. %: очищене цільне зерно пшениці 70,40-80,54, дріжджі пресовані 1,13-1,89, сіль кухонна 0,98-1,28, цукор-пісок 1,13-1,89, рослинний жир 1,13-1,89, борошно пшеничне І ґатунку 15,09-22,65. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.subject виробництво uk_UA
dc.subject харчова промисловість uk_UA
dc.subject молочні продукти uk_UA
dc.subject борошняні вироби uk_UA
dc.subject зерно uk_UA
dc.title Спосіб виробництва борошняних виробів на молочних продуктах з цільного зерна пшениці uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account