Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9651
Title: Джерельна база дослідження підготовки тренерів- викладачів з водних видів спорту в закладах вищої освіти України (друга половина ХХ – початок ХХІ століття)
Authors: Плотнікова, К. Р.
Keywords: джерельна база дослідження
викладач
тренер
тренер-викладач
освіта
заклади вищої освіти
підготовка
Issue Date: 2020
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті здійснено аналіз джерельної бази питання підготовки тренерів- викладачів з водних видів спорту в закладах вищої освіти України. У процесі дослідження використано сукупність джерел, які розділено на певні групи за кіль- кома ознаками. За місцем знаходження виокремлено джерела архівів, бібліотек та особисті джерела. Охарактеризовано низку невідомих та малодоступних джерел, які надали можливість висвітлити соціально-економічні та педагогічні передумови підготовки тренерів-викладачів з водних видів спорту в закладах вищої освіти України (друга половина ХХ – початок ХХІ століття). Розглянуто бібліотечний масив літературних джерел щодо уявлення картини становлення, розвитку загальних основ, змісту, засобів, форм та методів підготовки фахівців. Здійснено аналіз документів власного зберігання, які внесли уточнення й дозволили від- стежити процес удосконалення кваліфікаційного складника тренерів-викладачів з водних видів спорту під час здобування освіти в закладах вищої освіти України (друга половина ХХ – початок ХХІ століття). Проаналізовано групи джерел за видами публікацій. Установлено, що вивчення проблеми підготовки тренерів-викладачів з водних видів спорту в закладах вищої освіти України (друга половина ХХ – початок ХХІ століття) ґрунтується на матеріалах, які містять: нормативно-правові документи, довідкові та енциклопедичні джерела, статистичні матеріали, літературу з історії педагогіки та історії фізичної культури і спорту, навчально-методичні видання, дисертації, автореферати, періодичні видання та матеріали конференцій.
Description: Плотнікова К. Р. Джерельна база дослідження підготовки тренерів-викладачів з водних видів спорту в закладах вищої освіти України (друга половина ХХ – початок ХХІ століття) / К. Р. Плотнікова // Освіта та педагогічна наука. – 2020. - №2 (174), - С. 83-92.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9651
Appears in Collections:№ 2 (174)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Plotnikova.pdf206.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.