Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9578
Title: Специфіка соціально-педагогічної діяльності з дітьми у загально- освітніх навчальних закладах в умовах військового часу
Authors: Пономарьова, В. М.
Keywords: соціально-педагогічна діяльність
внутрішньо переміщені особи
військовий час
інформаційно-просвітницька та соціально-профілактична робота
соціальна терапія
соціальна корекція
соціальна реабілітація
адаптація
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: У статті розглянуто основні напрями й особливості здійснення соціально-педагогічної діяльності з дітьми у загальноосвітніх навчальних закладах в умовах військового часу. Проаналізовано можливі варіанти організації навчально-виховного процесу під час дії військового стану в державі. Досліджено негативний вплив війни на різні сфери життєдіяльності суспільства. Здійснено аналіз проблем і потреб дітей, які постраждали внаслідок військової агресії. Окрему увагу приділено сім’ям та дітям, що належать до категорії внутрішньо переміщених осіб. Наголошено на необхідності проведення інформаційно-просвітницької та соціально-профілактичної роботи, спрямованої на формування навичок безпечної поведінки дітей. Доведено необхідність терапевтичного, корекційного та реабілітаційного впливу з боку соціального педагога з метою нормалізації психоемоційної сфери дитини, подолання кризових психологічних станів та адаптації до життя в умовах військового часу.
Description: Пономарьова В. М. Специфіка соціально-педагогічної діяльності з дітьми у загально- освітніх навчальних закладах в умовах військового часу / В. М. Пономарьова // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Педагогічні науки. - 2022. - № 6 (354), грудень. – С. 142-146.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9578
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21. Ponomarova.pdf544.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.