Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9505
Title: Сучасні механізми управлінського впливу на процес землекористування
Other Titles: «Наукові інновації та передові технології» (Серія «Державне управління», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Психологія», Серія «Педагогіка»): журнал. № 3(17)
Authors: Сопов, Д. С.
Хайнус, Д. Д.
Бузіна, І. М.
Макєєва, Л. М.
Keywords: метод публічного управління
процес землекористування
механізм регулювання земельних відносин
механізми управлінського впливу на процес землекористування
сфера земельних відносин
Issue Date: 2023
Abstract: Досягнення стратегічної мети та вирішення всього спектру завдань, визначених в концептуальних державних документах, щодо розвитку земельних відносин в Україні не можливе без науково-теоретичного обґрунтування із подальшою практичною перевіркою ефективності застосовуваних сучасних механізмів управлінського впливу на процес землекористування [1]. Однією із вагомих причин кризового стану у сфері земельних відносин в Україні є відсутність зваженої державної земельної політики та сучасного механізму її реалізації, ефективної системи фінансового, економічного і землевпорядного механізму регулювання земельних відносин і землекористування, що обумовлює нагальну потребу в удосконаленні змісту організаційного, економічного, землевпорядного механізмів управлінського впливу на процес землекористування, формування ефективного інституту обмежень у використанні земель, пов’язаних з їхньою охороною, фінансового та інвестиційного механізмів забезпечення заходів реалізації публічного управління на місцевому рівні тощо. Аналіз змісту низки наукових праць останніх років доводить, що велику увагу науковці приділяють дослідженню сутності поняття та предметного застосування сучасних механізмів управлінського впливу на процес землекористування, їхньої ефективності та інструментальної спроможності щодо розв’язання конкретних проблем, нормативно-правового базису їхнього використання. Водночас, незважаючи на вагомий науковий доробок, актуальною залишається проблема класифікацій та систематизації сучасних механізмів управлінського впливу на процес землекористування, формування та реалізації публічного управління в зазначеній сфері.
Description: Сопов Д. С., Хайнус Д. Д., Бузіна І. М., Макєєва Л. М. / Сучасні механізми управлінського впливу на процес землекористування. «Наукові інновації та передові технології» (Серія «Державне управління», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Психологія», Серія «Педагогіка»): журнал. № 3(17). 2023. С. 59–71.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9505
Appears in Collections:Сопов Дмитро Сергійович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття_Сопов_Хайнус_Бузіна_Макєєва.pdf1.29 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.