Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9452
Title: Організація церковних приходів та церковне будівництво у німецькомовних колоністів Таврійської губернії у пореформенний період
Authors: Замуруйцев, О. В.
Крилова, А. М.
Keywords: релігія
церква
Таврійська губернія
колонія
Issue Date: Jun-2022
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: історичні науки;
Abstract: Мета статті полягає у дослідженні, на прикладі німецьких та менонітських поселень Таврійської губернії, окремих аспектів релігійного життя колоністської спільноти південного регіону сучасної України, пов’язаних з особливостями церковного будівництва та утворенням нових церковних приходів у їх середовищі. Релігія займала дуже важливу роль у внутрішньому житті німецькомовних колоній Півдня України. Про це, зокрема, свідчить та велика увага, яка приділялася справі будівництва церков і відкриттю нових церковних приходів, силами самих колоністських громад. У свою чергу, царський уряд надавав колоністам певну автономію у їх внутрішніх церковних справах, однак обмежував їх релігійний вплив на місцеве населення. Водночас, політика влади стосовно колоністського духовенства характеризувалося певною двоїстістю. З одного боку, вона наділяла його значними пільгами, а з іншого – намагалась встановити повний контроль за його діяльністю.
Description: Замуруйцев О. В. Організація церковних приходів та церковне будівництво у німецькомовних колоністів Таврійської губернії у пореформенний період / О. В. Замуруйцев, А. М. Крилова // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка: Історичні науки. - 2022. - № 4 (352), червень. – С.100-110.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9452
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10. Zamuruysev, Krylova.pdf466.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.