Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9410
Title: Практико зорієнтовані технології в підготовці конкурентоспроможних фахівців інформаційно-документознавчої галузі
Authors: Лєсовець, Н. М.
Keywords: технологія
педагогічна технологія
практико зорієнтовані технології
професійна культура фахівця інформаційно-документознавчої галузі
конкурентоспроможність фахівців інформаційно-документознавчої галузі
Issue Date: 2022
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті досліджено проблему підготовки конкурентоспроможних фахівців з інформаційної, бібліотечної та архівної справи в закладах вищої освіти. Представлено обґрунтування понять «технологія», «практико зорієнтовані технології», «професійна культура фахівця інформаційно-документознавчої галузі». Через з’ясування сутності поняття «технологія навчання», визначення його структури доводиться доцільність застосування практико зорієнтованих технологій як найбільш доречного інструменту освітнього процесу, результатом якого є вміле застосування набутих знань та навичок на практиці. Наголошено, що застосування практико зорієнтованих технологій у підготовці конкурентоспроможних фахівців інформаційно-документознавчої галузі сприяє більш чіткому та регламентованому впливу (і з боку викладача, і з боку студента) на всі етапи процесу навчання: від надання студентам знань, умінь і навичок – до контролю щодо їх засвоєння. При цьому важливою умовою є забезпечення зворотного зв’язку (якість, підбір матеріалу, урахування ситуації, контроль, самоконтроль тощо).
Description: Лєсовець Н. М. Практико зорієнтовані технології в підготовці конкурентоспроможних фахівців інформаційно-документознавчої галузі / Н. М. Лєсовець // Освіта та педагогічна наука. – 2022. - №1 (179), - С. 38-47.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9410
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4. Liesovets.pdf221.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.