Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9380
Title: Фасилітація як метод формування сприятливого соціально-психологічного клімату та партнерства в закладі вищої освіти
Authors: Курило, В. С.
Караман, О. Л.
Keywords: фасилітація
етод фасилітації
заклад вищої освіти
колектив
заклад вищої освіти
партнерство
соціально-психологічний клімат
Issue Date: 2022
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті розкрито сутність фасилітації як методу формування сприятливого соціально-психологічного клімату та партнерства в закладі вищої освіти. Зазначено, що створення сприятливого соціально-психологічного клімату і партнерства в закладі вищої освіти передбачає подолання бар’єрів психічної напруженості в процесі комунікації, відкритість, доступність і демократичність закладу вищої освіти, об’єднання учасників освітнього процесу на відповідних умовах розподілу праці та активної участі в її реалізації, співпрацю на принципах рівності й добровільності. Механізм застосування методу фасилітації в контексті формування сприятливого соціально-психологічного клімату і партнерства в закладі вищої освіти представлено як створення організаційних, психологічних, педагогічних і методичних умов, які забезпечують можливість успішної взаємодії і комунікації за умови адаптивності закладу вищої освіти і здатності членів колективу / команди самостійно вирішувати проблеми, фокусуючи увагу на ресурсах і досягненні цілей.
Description: Курило В. С., Караман О. Л. Фасилітація як метод формування сприятливого соціально-психологічного клімату та партнерства в закладі вищої освіти / В. С. Курило, О. Л. Караман // Освіта та педогогічна наука. – 2022. - №1 (180), - С. 59-69.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9380
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kurylo, Karaman.pdf243.8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.