Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9277
Title: Організація науково-дослідної роботи здобувачів другого рівня вищої освіти спеціальності «017 Фізична культура і спорт»
Authors: Павлюк, О. М.
Keywords: науково-дослідна робота
організація
здобувачі вищої освіти
здобувачі вищої освіти
Issue Date: Oct-2021
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: У статті «Організація науково-дослідної роботи здобувачів другого рівня вищої освіти спеціальності «017 Фізична культура і спорт» розкрито особливості організації науково-дослідної діяльності здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти досліджуваної галузі. Доведено, що науково-дослідна робота є невід’ємною складовою освітнього процесу в закладах вищої освіти й передбачена низкою нормативно-правових документів й реалізується спеціально організованими заходами закладу освіти, та безпосередньо в ході вивчення загальних та професійних освітніх компонентів. Зазначено, що особливе значення в науково-дослідній роботі здобувачів другого рівня вищої освіти належить процесу її організації. Уточнено перелік нормативно-правових документів, якими регламентується наукова діяльність в закладах вищої освіти, а саме: законами України; указами Президента України; нормативно-правовими документами Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України; Статутом та Концепцією наукової діяльності закладу освіти; наказами ректора; Стандартом вищої освіти України та ін. Встановлено, що неперевершена відповідальність щодо науково-дослідної діяльності в закладах вищої освіти покладається саме на освітню установу та безпосередньо на організацію і проведення освітніх компонентів явно вираженої фахової дослідницької спрямованості. Доведено, що організація науково-дослідної роботи в закладах вищої освіти, та безпосередньо за спеціальністю «017 Фізична культура і спорт» в сучасних умовах забезпечується: нормативно-правовими документами, та безпосередньо затвердженим і введеним в дію Стандартом вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти; створенням закладами вищої освіти відповідних матеріально-технічних науково-дослідних умов; активною участю наукових керівників дослідницьких робіт та зацікавленістю дослідників.
Description: Павлюк О. М. Організація науково-дослідної роботи здобувачів другого рівня вищої освіти спеціальності «017 Фізична культура і спорт» / О. М. Павлюк // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Педагогічні науки. - 2021. - № 6 (344), жовтень. - Ч. 2. – С. 193-201.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9277
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19. Pavliuk.pdf452.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.