Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9246
Title: Етичні питання спілкування та професійної діяльності соціальних працівників у роботі з сім’єю військовослужбовців
Authors: Трубавіна, І. М.
Бойко, С. М.
Ніконенко, О. В.
Keywords: сім’ї військовослужбовців
соціальна робота
етика соціальної роботи
етичні кодекси
соціальні проблеми військовослужбовців
Issue Date: Oct-2021
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: Актуальність статті в тому, що уперше поставлено питання про етику соціальної роботи з сім’ями військовослужбовців у час військового конфлікту і пандемії, екстремальних умов існування людства, гуманітарної кризи. Як надавати соціальні послуги, за якими критеріями, на основі яких правил в умовах обмеженості ресурсів – ці етичні питання соціальної роботи з сім’ями військовослужбовців головні в статті. Авторами показано особливості сім’ї як клієнта соціальних служб, необхідність особливої етики з нею, розкрито сучасні соціальні проблеми сімей військовослужбовців. Стаття розкриває сутність етики поведінки і спілкування соціальних працівників з сім’ями військовослужбовців. Автори визначають особливості сім’ї військовослужбовця, доводять відсутність підготовки соціальних працівників до роботи в умовах війни і пандемії, її попереднє спрямування на роботу в мирних умовах. Автори описують досвід таких наукових досліджень в Україні і за кордоном, що дозволило їм сформулювати мету дослідження – визначити сутність етики поведінки і спілкування соціальних працівників у роботі з сім’ями військовослужбовців. Стаття розкриває поняття професійної етики соціального працівника, який працює з сім’єю, складові такої етики та особливості в роботі з сім’ями військовослужбовців через: цінності різних видів і рівнів, моральні норми та їх види, етичні принципи, моральні якості соціального працівника. Стаття показує перспективи подальших досліджень – розробка етичного кодексу соціальних працівників в умовах війни.
Description: Трубавіна І. М. Етичні питання спілкування та професійної діяльності соціальних працівників у роботі з сім’єю військовослужбовців / І. М. Трубавіна, С. М. Бойко, О. В. Ніконенко // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Педагогічні науки. - 2021. - № 6 (344), жовтень. - Ч. 1. – С. 130-139.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9246
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
11. Trubavina, Boyko, Nikonenko.pdf216.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.