Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/9227
Title: Вища освіта України на шляху інтеграції в європейський освітній простір: досягнення та завдання подальшого розвитку
Authors: Антонюк, В. П.
Keywords: вища освіта
заклади вищої освіти
людський капітал
євроінтеграція
Європейський простір вищої освіти
європейські програми
міжнародне співробітництво
програма Еразмус
програма Темпус
Issue Date: 2021
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: Робота присвячена проблемі модернізації системи вищої освіти України шляхом інтеграції вищих навчальних закладів до Європейського простору вищої освіти (European Higher Education Area). На основі аналізу статистичних даних зроблено висновок про згорнення системи вищої освіти України внаслідок наявності низки проблем, що негативно позначається на формуванні людського капіталу. Обґрунтовано важливість міжнародного співробітництва з ЄС в освітній сфері для модернізації вищої школи. Досліджено інституційні засади формування EHEA, визначено основні пріоритети її розвитку на сучасному етапі. Проаналізовано правові основи євроінтеграції вищої школи України. Здійснено аналіз розвитку міжнародного співробітництва вузів України та їх участі в європейських освітніх програмах. Виявлено позитивну тенденцію до зростання активності українських університетів в міжнародному співробітництві, що підвищує їх позиції у міжнародних рейтингах. Виявлено слабкі місця інтеграційних процесів та запропоновано напрями удосконалення державної політики підтримки участі закладів вищої освіти в EHEA.
Description: Антонюк В. П. Вища освіта України на шляху інтеграції в європейський освітній простір: досягнення та завданняподальшого розвитку / В. П. Антонюк / // Економічний вісник Донбасу : наук. журн / Гол. ред. Н. В. Трушкіна - 2021. - №2 (64). – С.169-182.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/9227
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19-Antoniuk.pdf346.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.