Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/8714
Title: Аналіз ступеня виконання природоохоронних заходів у сфері охорони вод від антропогенного забруднення за стратегїєю державної екологічної політики України на період до 2020 року
Authors: Гриценко, А. В.
Зінченко, І. В.
Бабіч, О. В.
Коробкова, Г. В.
Гончаренко, Я. М.
Issue Date: 2020
Abstract: Мета. Аналіз ступеня виконання завдань і заходів Стратегії Державної екологічної політики України на період до 2020 року за Ціллю 2 щодо поліпшення екологічної ситуації та підвищення рівня екологічної безпеки у сфері охорони водних ресурсів шляхом реконструкції існуючих та будівництва нових міських очисних споруд з метою зниження до 2020 року рівня антропогенного забруднення. Методи. Системний аналіз здійснений на підставі інформаційних, статистичних і розрахункових даних за національними доповідями Мінрегіону. Результати. Встановлено, що заплановані природоохоронні заходи у сфері охорони водних ресурсів, особливо, у галузі водовідведення, часто не здійснюються через відсутність фінансування на рівні Держбюджету і Загальнодержавних цільових програм. Проте за останні роки відмічена позитивна тенденція щодо поліпшення ситуації у сфері ремонту, реконструкції, модернізації і будівництва систем комунальних очисних споруд. Визначено, що динаміка змін скиду у водні об’єкти обсягу (у відсотках) недостатньо очищених стічних вод має тенденцію до скорочення. Висновки. На основі обробки даних підтверджено виконання Цілі 2 в повному обсязі, а саме проведено реконструкцію існуючих та будівництво нових міських очисних споруд з метою зниження до 2020 року на 15 відсотків рівня забруднення вод забруднюючими речовинами (насамперед органічними речовинами, сполуками азоту і фосфору), а також зменшено до 2020 року на 20 відсотків (до базового року) скиду недостатньо очищених стічних вод.
Description: Аналіз ступеня виконання природоохоронних заходів у сфері охорони вод від антропогенного забруднення за стратегїєю державної екологічної політики України на період до 2020 року / А. В. Гриценко, І. В. Зінченко , О. В. Бабіч та ін. // Людина та довкілля. Проблеми неоекології. 2020. - Вип. 34. - С. 90-99.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/8714
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
16687--32869-4-10-20210108 (1).pdf594.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.