Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/8703
Title: Первісне мистецтво Півдня України. Історично-культурологічний аспект зображень Кам’яної Могили для дизайн-проекта серії поштових марок
Authors: Кардашов, В. М.
Ковальова, О. М.
Keywords: мистецтво
дизайн
Південь України
поштові марки
Issue Date: 2019
Abstract: У статті розглядається питання світоглядної та культурологічної суті прадавніх зображень Кам’яної Могили – петрогліфів, які виступають через художній образ і символьну ідеографічну писемність. Дослідження вчених показало, що тематика первісних зображень з часом збагачувалася, набувала нових значень, внаслідок удосконалення та розвитку людського світосприйняття, подальшого відтворення та передачі інформації художніми образами та символами, такими графічними засобами як точка, лінія, пляма (площинна форма). У процесі розвитку зображення набувають принципу умовності та схематизації.В петрогліфах Кам’яної Могили просліджується філогенез зображень від тональної плями і до графічної схеми (графічних знаків, ідеограм). Графічні засоби зображення постійно видозмінювались разом з еволюційним розвитком мислення та усвідомлення дійсності. Спостерігається взаємопроникнення та єдність самого задуму та графічних засобів його фіксації, що надалі послужить для дизайн-проекту змістом і формою.
Description: Кардашов В. М. Первісне мистецтво Півдня України. Історично-культурологічний аспект зображень Кам’яної Могили для дизайн-проекта серії поштових марок / В. М. Кардашов, О. М. Ковальова // Science, research, development : monografia pokonferencyjna (Berlin 30.08.2019- 31.08.2019). - Berlin, 2019. - № 19. - V. 02. - Р. 6-15.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/8703
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2019 19.pdf343.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.