Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/8312
Title: Стратегічні напрями забезпечення економічного розвитку у сфері торговельних можливостей України на світових ринках
Authors: Хандій, О. О.
Крамчанінова, М. Д.
Keywords: тенденції світових ринків
торговельні можливості України
торгово-виробничий ландшафт
ланцюжки створення вартості
економічна стратегія розвитку
Issue Date: 2021
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті досліджено вплив змін глобального зовнішньоекономічного середовища в контексті стратегічних можливостей розвитку України у сфері світової торгівлі. Надана характеристика факторам, що впливають на міжнародний торгово-виробничий ландшафт та «працюють» на оптимізацію можливостей України в питаннях структурної перебудови економіки країни. Спираючись на можливості економічного потенціалу України, авторами визначено стратегічні орієнтири забезпечення економічного розвитку у сфері зовнішньоторговельних можливостей, шляхом узгодження регіональної та зовнішньоторговельної стратегії роз- витку. Наявність відповідності потреб України у залученні інвестицій та технологічних інновацій для роз- витку виробничих секторів економічним потребам розвинених країн мати стратегічно важливого партнера в контексті надійного розміщення капіталу та використання порівняльних переваг у сфері виробництва – надає поштовх для налагодження довгострокових партнерських відносин та залучення українських виробників до глобальних ланцюжків створення вартості. З урахуванням концептуальних проблем розвитку країни запропоновано впровадження економічної стратегії розвитку, спрямованої на одночасне зміцнення експортних позицій та розвиток стійкого, диверсифікованого внутрішнього ринку. Це також сприяє зміцненню міжрегіональних господарських зв’язків шляхом поглиблення регіональної і галузевої спеціалізації та розвитку міжгалузевого співробітництва.
Description: Хандій О. О. Стратегічні напрями забезпечення економічного розвитку у сфері торговельних можливостей України на світових ринках / О. О. Хандій, М. Д. Крамчанінова // Економічний вісник Донбасу : наук. журн / Гол. ред. Н. В. Трушкіна - 2021. - №1 (63). – С.154-161.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/8312
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17-Khandii.pdf255.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.