Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7878
Title: Досвід соціальної роботи з дітьми та молоддю з інвалідністю в Німеччині та шляхи його імплементації в українських реаліях
Authors: Грабовенко, Н. В.
Марчук, Н. Г.
Keywords: діти
молодь
інвалідність
люди з інвалідністю
соціальна робота
форми і методи роботи
Issue Date: 2018
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: У статті розглянуто особливості досвіду Німеччини, її Конституція та закони щодо дітей та молоді з інвалідністю. Ставлення людей до даної категорії, особливості адаптації людей з інвалідністю в суспільстві. Розглянуто Кодекси та закони Німеччини, які відповідають тій чи іншій справі: який уряд займається страхуванням, медичною допомогою, працевлаштування та інше людей з інвалідністю. Також представлені німецькі служби, які займаються вихованням та навчанням дітей, якщо таким дітям важко пересуватися по вулиці або немає такої змоги. Розказано про урядові та неурядові організації, служби, асоціації, які займаються не лише навчанням дітей з інвалідністю, а й їх дозвіллям та дозвіллям їх батьків. Представлено форми та методи, які застосовуються з даною категорією. Порівняно форми та методи з якими працюють в Німеччині та в Україні, способи їх впровадження в нашій країні.
Description: Грабовенко Н. В. Досвід соціальної роботи з дітьми та молоддю з інвалідністю в Німеччині та шляхи його імплементації в українських реаліях / Н. В. Грабовенко, Н. Г. Марчук // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : педагогічні науки. - 2018. - № 8 (322), листопад. - Ч. 2. – С.182-191.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7878
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
24.pdf244.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.