Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7817
Title: Ґрунтознавство
Other Titles: Методичні вказівки для проведення лабораторно-практичних робіт для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 101 Екологія
Authors: Петренко, С. В.
Соколов, С. О.
Демідова, Н. В.
Гаврилюк, Ю. В.
Королецька, Л. В.
Бордюгова, О. І.
Скаковський, С. І.
Keywords: ґрунтові проби
гранулометричний аналіз
механічний аналіз ґрунту
Issue Date: 2021
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: Курс ґрунтознавства є одним із базових у процесі підготовки фахівців в галузі. Дані методичні вказівки спрямовані на оптимізацію засвоєння теоретичного програмного матеріалу з особливостей обудови ґрунтового профілю, механічного та гранулометричного складу, кількісних та якісних характеристик органічних речовин ґрунту, сприяють оволодінню практичними вміннями й навичками роботи з ґрунтовими розрізами, ґрунтовими зразками, визначенні вологісті ґрунту та інше, що вимагається в кваліфікаційній характеристиці зазначеної галузі. Подані вказівки спираються на загально прийняті методики Міністерства освіти та науки і базуються на даних сучасних літературних джерел, історичного та передового досвіду в галузі ґрунтознавства, агрохімії, землеробства та екології ґрунтів України й інших держав. Призначені для здобувачів освіти спеціальністі 101«Екологія».
Description: Ґрунтознавство : Методичні вказівки для проведення лабораторно-практичних робіт для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 101 Екологія / Укл. : С. В. Петренко, С. О. Соколов, Н. В. Демідова. - Старобільськ. Вид-во, «ДЗ ЛНУ імені Тараса Шевченка», 2021. - 65 с.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7817
Appears in Collections:Навчально-методичні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Metodichka z gruntoznavstva 2021 (1).pdf649.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.