Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7762
Title: Аналіз рівня готовності майбутніх педагогів до організації і забезпечення інклюзивного навчання як інновації сучасної професійної освіти
Authors: Борисов, В. В.
Торубара, О. М.
Борисова, С. В.
Лупінович, С. М.
Keywords: інклюзія
інклюзивна освіта
професійна підготовка
професійне навчання
майбутні вчителі
Issue Date: 2019
Abstract: Проаналізовано рівень готовності майбутніх педагогів професійного навчання до організації і забезпечення інклюзивного навчання. Обґрунтовано з позицій системного і філософсько-антропологічного підходу, що для педагогіки інклюзії інтегративна соціальнопедагогічна парадигма є цінною з позиції вивчення і пояснення способів і механізмів побудови соціального простору відносин як чинника виховання і соціалізації людей з урахуванням їх особливостей і можливостей. Показано, що вивчення проблеми залучення особистості у освітнє середовище зумовлює поєднання наступних напрямів: соціальний розвиток особистості, педагогізація соціального середовища, забезпечення взаємодії особистості і середовища.
Description: Аналіз рівня готовності майбутніх педагогів до організації і забезпечення інклюзивного навчання як інновації сучасної професійної освіти / В. В. Борисов, О. М. Торубара, С. В. Борисова, С. М. Лупінович // Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. - 2019. - Вип. № 4. - С. 138-147.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7762
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3617-8834-1-SM.pdf386.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.