Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7567
Title: Методологічні засади проблеми соціалізації особистості в умовах гібридної війни на сході України: філософський рівень
Authors: Караман, О. Л.
Keywords: методологія
філософія
соціалізація
особистість
гібридна війна
Issue Date: Feb-2020
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет"
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: У статті розкрито методологічні засади проблеми соціалізації особистості в умовах гібридної війни на сході України на філософському рівні. Зʼясовано філософський погляд на процес соціалізації, особистість, механізми взаємодії особистості й соціальної дійсності в процесі соціалізації особистості. Встановлено, що соціалізація особистості – це безперервний процес розвитку і самозміни людини у взаємодії з соціальною дійсністю впродовж життя. Особистість – це складна соціально зумовлена й динамічна єдність індивідуальних і психологічних якостей людини, що є основою і вектором її соціалізації протягом життя у взаємодії з соціумом. Індивідуальні якості особистості складає комплекс неповторних психічних процесів, станів і властивостей людини та фізіологічних особливостей центрально-нервової, опорно-рухової, сенсорної та ін. систем, обміну речовин, енергії тощо в організмі людини. Психологічні особливості людини повʼязані з характеристиками особистості на всіх її структурних рівнях – ціннісно-мотиваційному, когнітивно-пізнавальному, морально-вольовому, міжособистісному, активно-творчому.
Description: Караман О. Л. Методологічні засади проблеми соціалізації особистості в умовах гібридної війни на сході України: філософський рівень / О. Л. Караман // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Педагогічні науки. - 2020. - №2 (333) лютий. - Ч. 2 - С. 157-166.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7567
ISSN: УДК 316.614:316.485.26]:001.8
Appears in Collections:Караман Олена Леонідівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19.pdf258.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.