Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7444
Title: Стан імунної системи та показників нейродинамічних функцій при вживанні вілозену здоровими та короткозорими людьми
Authors: Шейко, В. І.
Keywords: нейродинамічні функції
імунна система
імунностимуляція
Issue Date: 2009
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка
Series/Report no.: медико-біологічні науки;
Abstract: Досліджували нейродинамічні функції та імунну систему у здорових і короткозорих людей на фоні імунностимуляції, за допомогою вілозену. Нами виявлено, що застосування вілозену викликало збільшення кількості моноцитів і Т-лімфоцитів за рахунок субпопуляції Т-супресорів в периферичній крові, а також виявлено підвищення показників нейродинамічних функцій (функціональній рухливості нервових процесів), як у здорових, так і короткозорих людей. Був установлений позитивний корелятивний взаємозв’язок цієї рухливості й кількості моноцитів в периферичній крові (r=0,7). Такий же взаємозв’язок спостерігався між функціональною рухливістю нервових процесів і кількістю Т-супресорів в периферичній крові (r=0,6).
Description: Шейко В. І. Стан імунної системи та показників нейродинамічних функцій при вживанні вілозену здоровими та короткозорими людьми / В. І. Шейко // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Медико-біологічні науки. - 2009. - № 24 (187), грудень. – С. 125-136.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7444
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
23.pdf241.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.