Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7339
Title: Пріоритетні засади формування контенту українських творів для дітей та юнацтва національно-патріотичної спрямованості
Authors: Кизилова, В. В.
Keywords: література для дітей та юнацтва
мистецтво
автор
художній твір
дискусія
національна ідентичність
світогляд
Issue Date: 2018
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: У статті актуалізовано питання національної ідентичності, патріотизму, любові до Батьківщини й рідного краю в українських творах для дітей та юнацтва. Здійснено теоретичний зріз проблеми на підставі аналізу поглядів літературознавців, письменників, які взяли участь у дискусії «Герої не вмирають!» або Патріотизм у житті та книжці для дітей. Зроблено висновок про пріоритет мистецької вартості художнього тексту, його відповідності генотипній структурі української історії, майстерності автора, котрий в той чи інший спосіб вдається до осмислення певних світоглядних й ідеологічних матриць. Наголошено, що художньо повновартісне розв’язання цих проблем можливе за умови відповідно підготовленого реципієнта, коли описані автором процеси є для нього фактом внутрішнього досвіду. За віковими категоріями зроблено огляд українських текстів для дітей, що стимулюють динаміку українського духу, а неповторно-національні інгредієнти авторського стилю забезпечують їхню довготривалу актуальність.
Description: Кизилова В. В. Пріоритетні засади формування контенту українських творів для дітей та юнацтва національно-патріотичної спрямованості / В. В. Кизилова // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Педагогічні науки. - 2018. - № 3 (137), квітень. – С. 87-93.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7339
Appears in Collections:Кизилова Віталіна Володимирівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15.pdf231.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.