Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7283
Title: Лексеми детермінування чоловічої привабливості у Північній Америці (на матеріалах видань The Guardian, Esquire, Men’s Health)
Authors: Борзова, О. Д.
Keywords: привабливість
маскулінність
стиль
сексуальність
краса
Issue Date: 2018
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка
Series/Report no.: філологічні науки;
Abstract: У статті розглянуто сучасні лексеми, які детермінують привабливість чоловіків-мешканців Північної Америки з лінгвокогнітивної точки зору. В межах дослідження були визначені сучасні поняття, які імплікують чоловічу привабливість у Північній Америці: це cut, barrel-chested, muscular man, who has v-shaped-silhouette; six packs abs, well-defined biceps, strong forearms, wide back та окреслені риси обличчя, що отримало назву Johnny Depp Effect. Робиться висновок, що американці із нетрадиційною сексуальною орієнтацією також розглядають дані параметри, як бажані, та вважають їх власника привабливим представником своєї статі. Встановлено, що мода віддзеркалює основні тренди у сфері чоловічої краси та привабливості, підкреслюючи ті їх характеристики, що будують їх особистість. Часто такі стильові семи мають глибоке коріння та носять іронічний характер. Словоформи suited and booted, well-dressed та well-groomed допомагають ідентифікувати чоловіче уявлення про гарний зовнішній вигляд. Актуальність дослідження полягає в тому, що гендерні лінгвістичні уявлення не є усталеними і змінюються під дією моди, соціальних явищ, нових еталонів, тому такі глобальні поняття, як masculinity та real man, змінюють своє значення із амплітудою, рівною амплітуді змін у соціумі.
Description: Борзова О. Д. Лексеми детермінування чоловічої привабливості у Північній Америці (на матеріалах видань The Guardian, Esquire, Men’s Health) / О. Д. Борзова // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Філологічні науки. - 2018. - № 7 (321), жовтень. – С. 87-95.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7283
Appears in Collections:Борзова Олександра Дмитрівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
13.pdf362.65 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.