Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7282
Title: Мовні аспекти концептуалізації збройного конфлікту на сході України (2014-2017) в австралійському медійному дискурсі
Authors: Моісеєнко, О. Ю.
Keywords: мовна концептуалізація
англійська мова
Австралія
медійний дискурс
Україна
конфлікт
Issue Date: 2018
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка
Series/Report no.: філологічні науки;
Abstract: Статтю присвячено розгляду особливостей мовної концептуалізації збройного конфлікту на сході України (2014-2018) в австралійському медійному дискурсі. Матеріалом дослідження стали інтернет-статті сайтів австралійської національної щоденної газети “The Australian” та новинного сайту “News.com.au”. Аналіз особливостей мовної концептуалізації подій на сході України (2014-2018) в дискурсі провідних австралійських медійних компаній свідчить, що мовна картина збройного конфлікту, яка створюється австралійськими медіа, має суперечливий характер. З одного боку, використання таких лексичних одиниць як rebellion та the separatist uprising створює картину внутрішнього конфлікту. З іншого боку, експліцитні твердження про пряму участь у збройному конфлікті іншої держави через такі лексичні одиниці як aggression against Ukraine та Russian occupation заперечують можливість визнання конфлікту на сході України як внутрішнього згідно визначення поняття civil war, яке сформулювала Рада Безпеки Організації Обʼєднаних Націй. У статті відзначається, що суперечлива мовна картина війни на сході України також створюється медіа інших країн, та, як приклад, наводиться аналіз дискурсу американської провідної медійної компанії CNN.
Description: Моісеєнко О. Ю. Мовні аспекти концептуалізації збройного конфлікту на сході України (2014-2017) в австралійському медійному дискурсі / О. Ю. Моісеєнко // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Філологічні науки. - 2018. - № 7 (321), жовтень. – С. 87-95.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7282
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12.pdf401.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.