Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7216
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШпетна, С. А.
dc.contributor.authorХоршева, І. К.
dc.date.accessioned2021-02-09T12:17:31Z
dc.date.available2021-02-09T12:17:31Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.otherУДК738 (477.61)
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/7216
dc.descriptionШпетна С. А. Розвиток гончарства на Луганщині / С. А. Шпетна, І. К. Хоршева // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Педагогічні науки. - 2016. - № 2 (299), травень. – С. 169-174.uk_UA
dc.description.abstractУ статті охарактеризований окремий етап розвитку гончарства на Луганщині. Розглянуто основні принципи виробництва глиняного посуду. Визначено, що не дивлячись на різноманітність гіпотез, все ж таки більшість учених дотримується думки, що кераміка в Україні пішла від давніх народів, що мешкали на теренах України. У статті акцентовано увагу на історії виникнення козацького поселення «Макарів яр» та подальшої трансформації назви села з метою відновлення та розширення генетичної пам’яті роду першого гончара. Простежено основні та фундаментальні етапи становлення гончарства в Україні як окремого виду мистецтва на прикладі макарів’ярівської гончарної школи. З’ясовано об’єктивні умови виникнення гончарства на території Луганщини. Проаналізовано роботи таких науковців як О. Пошивайло, Л. Овчаренко. Визначена необхідність подальшого дослідження гончарства Луганщини як невід’ємної складової розвитку сучасного українського мистецтва.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченкаuk_UA
dc.relation.ispartofseriesпедагогічні науки;
dc.subjectгончарствоuk_UA
dc.subjectЛуганщинаuk_UA
dc.subjectкраєзнавствоuk_UA
dc.titleРозвиток гончарства на Луганщиніuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Шпетна Світлана Анатоліївна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
26.pdf149.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.