Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/7145
Title: Прогностичні можливості розвитку заочної педагогічної освіти в Україні (на основі історико-педагогічного досвіду)
Authors: Ковпак, О. С.
Keywords: заочне навчання
заочна освіта
дистанційне навчання
Issue Date: 2020
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті порушено проблему визначення прогностичних можливостей розвитку заочної педагогічної освіти в Україні на основі використання позитивного вітчизняного історико-педагогічного досвіду 1950-1980-х рр. Виявлено, що корисним було б звернення до практики роботи навчально-консультаційних пунктів, аналогом яких сьогодні може бути систематизоване застосування елементів дистанційного навчання. Наголошено, що заслуговує уваги минулий досвід організації вступу на основі диференційованого підходу до заочників, відповідно до їх вікових особливостей, фахового й соціального статусу. Зазначено доцільність повернення практики періодичного написання диктантів і контрольних робіт з української мови. У роботі зауважено, що придатним до використання є досвід диференційованого й індивідуального підходів до організації практики та дієвої співпраці між закладом освіти, органами управління освітою та школою в питаннях підвищення ефективності освітнього процесу, працевлаштування випускників, формування державного замовлення. При цьому, недопустимим є політизація й ідеологізація освітнього процесу.
Description: Ковпак О.С. Прогностичні можливості розвитку заочної педагогічної освіти в Україні (на основі історико-педагогічного досвіду) / О. С. Ковпак // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка: Педагогічні науки. - 2020. - № 7 (338). - С. 112–125.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/7145
Appears in Collections:Ковпак Олена Сергіївна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kovpak Prohnostychni mozhlyvosti rozvytku.pdf404.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.