Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/6648
Title: РОЗРОБКА КРИТЕРІЇВ СФОРМОВАНОСТІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ В УМОВАХ ІНФОРМАЦІЙНО-ГІБРИДНОЇ ВІЙНИ
Authors: Шехавцов, М. О.
Keywords: інформаційна культура
гібридна війна
студенти
Issue Date: 2019
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті проведено науково-педагогічну діагностику реального рівня сформованості інформаційної культури майбутніх учителів в умовах інформаційно-гібридної війни, визначено сутність понять «діагностична діяльність» та «діагностика», схарактеризовано ключові функції та головну мету педагогічної діагностики (інформаційне забезпечення системи управління навчальним процесом в контексті визначення змісту і оптимальних методів навчання у конкретний момент навчального процесу). Розглянуто поняття «критерій» і «показник». У структурі інформаційної культури студентської молоді виокремлено такі компоненти як ціннісно-потребнісний, когнітивно-комунікативний, інтерактивно-технологічний і критично-рефлексивний. На основі означених компонентів інформаційної культури виділено наступні критерії: мотиваційно-аксіологічний, змістовно-процесуальний, прогностично-діяльнісний та аналітично-результативний. Представлено детальну характеристику кожного з критеріїв інформаційної культури студентської молоді в умовах інформаційно-гібридної війни. Відповідно до визначених критеріїв запропоновано відповідні у змістовному плані показники, які розкривають сутність як критеріїв, так і компонентів інформаційної культури.
Description: Шехавцов М. О. Розробка критеріїв сформованості інформаційної культури студентської молоді в умовах інформаційно-гібридної війни / М. О. Шехавцов // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. - 2019. - № 6 (329), Ч. І. - С. 72-79.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/6648
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2019.pdf454.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.