Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/6442
Title: Педагогічні умови формування готовності майбутніх бакалаврів фізичної культури і спорту до організації дозвіллєво-рекреаційної діяльності
Authors: Шинкарьова, О. Д.
Keywords: дозвіллєво-рекреаційна діяльність
педагогічні умови
готовність
фізичне виховання
Issue Date: 2020
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: Стаття присвячена дослідженню проблеми формування готовності майбутніх бакалаврів фізичної культури і спорту до організації дозвіллєво-рекреаційної діяльності. Метою статті є аналіз науково-методичної літератури з проблеми дослідження, визначення терміну «педагогічні умови» та педагогічних умов формування готовності майбутніх бакалаврів фізичної культури і спорту до організації дозвіллєво-рекреаційної діяльності. Проведене дослідження сучасного стану сформованості готовності майбутніх бакалаврів фізичної культури і спорту до організації дозвіллєво-рекреаційної діяльності підтвердило необхідність пошуку та виокремлення педагогічних умов формування готовності. Під педагогічними умовами ми розуміємо фактори, які суб’єктивно створені чи об’єктивно існують як чинники ефективності досліджуваного явища. Підготовка майбутніх бакалаврів фізичного виховання і спорту залежить від педагогічних умов організації навчальної діяльності, вибору спеціальних засобів, методів, форм навчання. Це сприятиме розвитку професійних якостей особистості, наполегливості, цілеспрямованості, відповідальність, критичного мислення. У нашому дослідженні ці фактори пов’язані з дослідженням процесу формування готовності майбутніх бакалаврів фізичної культури і спорту до організації дозвіллєво-рекреаційної діяльності. Впровадження педагогічних умов - це визначена послідовність кроків, дій, які ми виконали для формування готовності. Ми вважаємо, що представлений комплекс педагогічних умов, забезпечує ефективність формування у майбутніх бакалаврів фізичної культури і спорту до організації дозвіллєво-рекреаційної діяльності та є саме комплексом, побудованим за принципом взаємодоповнення, де кожен з компонентів окремо спрямований на рішення приватних завдань, і лише їх інтеграція дає нам можливість системного розвитку необхідних якостей особистості і умінь. Реалізація всього комплексу педагогічних умов, що забезпечують ефективність формування готовності майбутніх бакалаврів фізичної культури і спорту до організації дозвіллєво- рекреаційної діяльності засобами фізичного виховання та рекреації, дозволить майбутньому бакалавру фізичної культури і спорту бути успішним і досягати позитивних результатів у професійній діяльності.
Description: Шинкарьова О. Д. Педагогічні умови формування готовності майбутніх бакалаврів фізичної культури і спорту до організації дозвіллєво-рекреаційної діяльності / О. Д. Шинкарьов // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка: Педагогічні науки. - 2020. - №1 (332). - С.292-302.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/6442
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
28.pdf878.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.