Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/6400
Title: Процес управління якістю підготовки майбутніх тренерів з ігрових видів спорту в закладах вищої освіти як педагогічна проблема
Authors: Гадючко, О.С.
Keywords: якість
управліня
якість професійної підготовки
управління якістю
майбутні фахівці фізичної культури і спорту
заклад вищої освіти
Issue Date: 2020
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: Стаття присвячена проблемі ефективної побудови процесу управління якістю підготовки майбутніх фахівців фізичної культурі і спорту в закладах вищої освіти у сучасний період. Основною ціллю нашої роботи було, визначити, на основі аналізу наукового доробку вітчизняних та зарубіжних вчених стан. Здійснено теоретичний аналіз основних понять, циклу управління, загальних та специфічних функцій, які характеризують проблему процесу управління підготовки майбутніх тренерів ігрових видів спорту в закладах вищої освіти. Для розв’язання завдання роботи було використано метод дослідження: теоретичного аналізу й синтезу, що дало змогу систематизувати та узагальнити погляди сучасних науковців. Було охарактеризовано, стан проблеми сьогодення в процесі управління якістю вищої освіти та здійснено теоретичний аналіз основних понять, циклу управління, загальних та специфічних функцій, які характеризують проблему процесу управління підготовки майбутніх тренерів ігрових видів спорту в закладах вищої освіти. Для розв’язання завдання роботи використали метод дослідження: теоретичного аналізу й синтезу, що дало змогу систематизувати та узагальнити погляди сучасних науковців. Апробовано праці вітчизняних та зарубіжних науковців, змогли простежити посилення уваги до таких напрямків проблеми управління якістю вищої освіти, як методологічні підходи для визначення та вирішення проблеми управління якістю вищої освіти. Встановили, що найбільш злободенними напрямками досліджень є методологічні підходи до вирішення проблеми управління якістю вищої освіти. Також своє бачення проблем різних аспектів управління якістю вищої освіти викладено в дослідженнях сучасних вітчизняних науковців. Окреслили основну думку, що об’єктивність вимог розвитку стратегічного управління якістю вищих навчальних закладів обумовлюється тим, що вся діяльність має бути спрямованою на досягнення чітко встановлених цільових орієнтирів у галузі якості, при цьому важливого значення набуває завдання формування нової освітньої середи, що враховує тенденції та проблеми вищої освіти.
Description: Гадючко О.С. Процес управління якістю підготовки майбутніх тренерів з ігрових видів спорту в закладах вищої освіти як педагогічна проблема / О.С.Гадючко // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка: Педагогічні науки. - 2020. - №1 (332). - С.223-236.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/6400
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
22.pdf1.53 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.