Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/5520
Title: Інституційний рівень інтернаціоналізації системи вищої освіти в Польській Республіці (на матеріалі аналізу роботи Варшавського університету)
Authors: Мигович, І. В.
Keywords: система вищої освіти
інтернаціоналізація
інституційна політика
компонент освітнього процесу
мобільність
Issue Date: 2018
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет" імені Тараса Шевченка
Series/Report no.: педагогічні науки;
Abstract: В статті окреслені основні напрямки інституційної політики інтернаціоналізації Варшавського університету як одиниці аналізу інституційного вектору інтернаціоналізації національної системи вищої освіти Польщі. Дослідження проведене з урахуванням трьох компонентів системи вищої освіти - освітнього, дослідницького та адміністративного. В якості робочої гіпотези була окреслена теза про те, що міра розвитку інституційних політик інтернаціоналізації ЗВО залежить від інституційної культури установи, яка в свою чергу частково формується під впливом географічних особливостей розташування - територіального межування з сусідніми країнами, а також від економічного потенціалу регіону дислокації. Беручи до уваги концепцію спільного простору вищої освіти та досліджень для країн ЄС, за підсумками аналізу було зроблено висновок - конкурентоспроможними є ті освітні установи, які всебічно підтримують промоцію міжнародного вектору своєї діяльності - і в процесі провадження освітніх послуг, і в дослідницькій роботі.
Description: Мигович І. В. Інституційний рівень інтернаціоналізації системи вищої освіти в Польській Республіці (на матеріалі аналізу роботи Варшавського університету) / І.В.Мигович // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка:Педагогічні науки. - 2018. - №8 (322) листопад. - Ч.1 - С.197-206.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/5520
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29.pdf305.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.