Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/5413
Title: СВІТОСПРИЙНЯТТЯ НОВИХ ТЕНДЕНЦІЙ ІСТОРИЧНОЇ ПОДІЄВОСТІ ТА ЇХНЯ РЕАЛІЗАЦІЯ В МУЗИЦІ СУЧАСНИХ УКРАЇНСЬКИХ КОМПОЗИТОРІВ
Authors: Крепак, К. В.
Keywords: історична подієвість
музичне мистецтво
українські композитори
Issue Date: 2020
Abstract: Розглянуто історичну подієвість як засіб створення художньо-стильових моделей, відповідно до часу, та їхню реалізацію в музиці сучасних ук-раїнських композиторів. Визначено, що проблема історичної подієвості в музикознавстві досліджена недостатньо ґрунтовно, тому наявна історична потреба творчої зацікавленості та вдосконалення нових тенденцій композиторських напрямів сучасного світосприйняття. Уточнено новизну поняття «історично-музичної подієвості» і розуміння конкретно-історичного спрямування цього явища, що є малодослідженим в історії української музичної культури. На основі історичних фактів виявлено, що історична подієвість давно сприймається як «учорашній день», а мистецтвознавство досі не має достатньо розгорнутої концепції щодо історичної подієвості. Розкрито, що не всі сучасні українські композитори можуть переконливо відображати яскраву постать в історичній події, створювати художню картину та відтворювати конкретний історичний час.
Description: Крепак К. В. Світосприйняття нових тенденцій історичної подієвості та їхня реалізація в музиці сучасних українських композиторів / К. В. Крепак // Культура України : зб. наук. праць / Харківська державна академія культури. - 2020. - № 69. - С. 45-58.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/5413
Appears in Collections:Крепак Костянтин Валерійович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Krepak.pdf922.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.