Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/5275
Title: МЕТОДИКА ВИВЧЕННЯ РЕЛЬЄФНОЇ ПЛАСТИКИ НА ЗАНЯТТЯХ З ДИСЦИПЛІНИ «СКУЛЬПТУРА» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ПЕРШИХ КУРСІВ ХУДОЖНІХ ЗВО
Authors: Коршунов, Д. О.
Гуржій, І. А.
Keywords: мистецтво
барельєф
скульптура
методи навчання
Issue Date: 2019
Abstract: У даній статті розглядаються проблеми навчання студентів принципам побудови скульптурного рельєфу. Пояснюються професійні поняття та описуються види скульптурного рельєфу та його використання в монументальному та декоративному мистецтві. Розглянуті завдання які виконують студенти перших курсів, описані методики виконання рельєфу. Описані інструменти і обладнання які використовуються в роботі над практичними завданнями, пов'язаними з ліпленням рельєфних зображень. За методикою викладеною в статті студенти знайомляться з основними видами скульптурного рельєфу, вивчають закони його побудови. Теми розглянуті в даній методиці допомагають поступово ознайомити студента зі складною задачею створення рельєфу від копіювання, ліплення елементарних геометричних форм до складної творчої роботи. Дана методика успішно використовується при вивченні дисципліни «Скульптура» для художніх спеціальностей та показала себе вдалою для професійного та творчого розвитку студентів.
Description: Коршунов Д. А. Методика вивчення рельєфної пластики на заняттях з дисципліни «скульптура» для студентів перших курсів художніх ЗВО / Д. О. Коршунов, І.А. Гуржій // Вісник Закарпатської академії мистецтв. - 2019. – № 12. – С. 187-191.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/5275
Appears in Collections:Cтатті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZNO-19.pdf763.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.