Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/5161
Title: Історична ретроспектива становлення та розвитку вітчизняної суспільної практики щодо превенції і подолання соціального сирітства у 20-х - 30-х роках ХХ століття
Authors: Кальченко, Л. В.
Keywords: соціальне сирітство
соціальне забезпечення
Issue Date: 2013
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті представлено історико-ретроспективний аналіз проблеми становлення та розвитку вітчизняної суспільної практики щодо превенції і подолання соціального сирітства у 20-х – 30-х роках ХХ століття, який показав, що, на тлі глибоких соціальних зрушень, у цей період відбулися докорінні зміни в системі опіки та соціального виховання дітей-сиріт, які повністю перейшли у компетенцію держави. Вони характеризуються встановленням державної монополії у сфері соціального забезпечення дитинства та перевагою колективних форм суспільного виховання дітей- сиріт. Соціальна політика держави, нажаль, була орієнтована на подолання наслідків соціального сирітства, а не його попередження як суспільного явища.
Description: Кальченко Л. В. Історична ретроспектива становлення та розвитку вітчизняної суспільної практики щодо превенції і подолання соціального сирітства у 20-х - 30-х роках ХХ століття / Л. В. Кальченко // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка . - 2013. - № 23 (282), Ч. ІІ. - С. 15-27.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/5161
Appears in Collections:Кальченко Лариса Володимирівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vlup_2013_23(2)__4.pdf281.8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.