Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/5049
Title: Змістова кореляція англомовних та українськомовних текстових компонентів у рекламі послуг „THE SCRANTON ELECTRIC COMPANY” {за публікаціями газети ,,Народна Воля”, 1941 р.)
Authors: Закутня, А.Ю.
Ткач, Л.О.
Keywords: історія рекламного стилю української мови
мовні та структурні особливості українських рекламних текстів кінця XIX - першої половини XX ст.
явища мовної інтерференції в українській рекламі
вплив англійських слоганів на українські рекламні тексти
реклама „The Scranton Electric Company”
опублікована в українській діаспорній періодиці
газета „Народна Воля” 1941 р.
Issue Date: 2017
Abstract: Становлення й розвиток української реклами як однієї з форм суспільної комунікації та одного зі стильового різновидів текстів тісно пов’язані з розширенням соціальних функцій української мови наприкінці XIX - у першій половині XX ст. У цей період українці, не маючи своєї держави, дбали про розвиток національних форм культурного життя в політико-адміністративних умовах інших держав - Австро-Угорської та Російської імперій, СРСР, а також тих країн, де українська діаспора домоглася суспільного впливу (США, Канада, Бразилія, Аргентина та ін.). На структуру та стилістику української реклами зазначеного періоду суттєво впливали чинники соціолінгвального характеру (міжкультурні та міжмовні контакти, мовна інтерференція, соціальний статус і культурний рівень адресата реклами тощо). Текстуальний вплив англомовних слоганів на зміст і структуру української реклами, їх кореляція та змістова інтерпретація українською мовою - це одне з найбільш цікавих та маловивчених інтерферентних явищ, що і є предметом розгляду в цій статті на матеріалі рекламних оголошень „The Scranton Electric Company”, опублікованих у 1941 p.
Description: Закутня А.Ю. Змістова кореляція англомовних та українськомовних текстових компонентів у рекламі послуг „THE SCRANTON ELECTRIC COMPANY” {за публікаціями газети ,,Народна Воля”, 1941 р.) /А.Ю.Закутная,Л.О.Ткач // Лінгвістика : зб. наук. пр. / За ред. проф. К. Д. Глуховцевої. - Старобільськ : ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка”, 2017. – № 2 (37). – С. 5 - 23
URI: http://hdl.handle.net/123456789/5049
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf1.99 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.