Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/4776
Title: Американська національна ментальність крізь призму італійської ментальності у романі Е. Гілберт „Їсти, молитися, кохати”
Other Titles: American national mentality through the prism of Italian mentality in the novel of E. Gilbert „Eat, pray, love”
Authors: Моісєєва, Г.О.
Keywords: американська національна ментальність
італійська ментальність
індивідуалізм
культурний обмін
цінності
Issue Date: 2019
Publisher: ДЗ"ЛНУ імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: Філологічні науки;
Abstract: Стаття присвячена дослідженню американської національної ментальності крізь призму італійської ментальності у романі американської письменниці Е. Гілберт „Їсти, молитися, кохати”. Американці – молода нація, яка досить швидко перетворилася з переселенців, які прибули до „нового світу” у пошуках кращого життя у одну з найвпливовіших у світі держав. Італійці – народ з тисячолітньою історією, батьківщина, багатьох відомих митців та мислителів. Метою автора статті було з’ясувати, якими бачать італійці носіїв багато у чому відмінної від них ментальності – американської. На основі проведеного дослідження автором було виявлено та проаналізовано в тексті роману особливості характеру носіїв американської національної ментальності крізь призму італійської ментальності. Встановлено, що на думку італійців, у характері американців превалюють наступні риси: індивідуалізм, який найбільше виражається у самостійності, прагненні будувати своє життя відповідно до власних бажань та рішень; амбіційність та самовпевненість; відкритість та працьовитість. Проте найчастіше їхня діяльність націлена на отримання виражено матеріального результату. Найголовніші відмінності між американцями та італійцями полягають у ставленні до часу та до життя загалом.
Description: Моісєєва Г.О. Американська національна ментальність крізь призму італійської ментальності у романі Е. Гілберт „Їсти, молитися, кохати” / Г.О. Моісєєва // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Філологічні науки. - 2019. - № 7 (330), листопад. - статті 13-19
URI: http://hdl.handle.net/123456789/4776
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Moisieieva.pdf616.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.