Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/4713
Title: Соціально-психоло-гічна адаптація до умов закладу вищої освіти засобами студентського самовря-дування
Other Titles: Socio-psychological аdaptation to conditions of higher educa-tion institutions by means of students’ self-government.
Authors: Назмієв, А.О.
Keywords: соціально-психологічна адаптація
перша психологічна допомога
етапи адаптації
форми й методи роботи з адаптації
студентське самоврядування
сектор соціальної та психологічної служби
Issue Date: 2019
Publisher: ДЗ"ЛНУ імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: Освіта та педагогічна наука;
Abstract: Статтю присвячено дослідженню психологічних проблем, пов’язаних з адап-тацією студентів-першокурсників і внутрі-шньо переміщених осіб до нових умов на-вчання, і безпосередніх процесів адаптації першокурсників в умовах ЗВО. Описано принципи, техніки й основні дії першої психологічної допомоги. Визначено етапи соціально-психологічної адаптації, спрямо-вані на зменшення стресового стану, ефек-тивне подолання посттравматичних пере-живань та проблем, зокрема початкову ста-дію, стадію терпіння, стадію пристосування та стадію повної адаптації. Описано основ-ні форми й методи роботи з соціально-пси-хологічної адаптації. З метою соціально-психологічної адаптації студентів ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» розроблено ком-плекс заходів з надання першої психологіч-ної допомоги всім категоріям студентів з метою зменшення первинного дистресу, який спричинений травматичними подіями. Обґрунтовано необхідність створення в університеті сектору соціальної та психоло-гічної служби, який проводить безпосеред-ню роботу з адаптації студентів та ВПО.
Description: Назмієв А.О. Соціально-психоло-гічна адаптація до умов закладу вищої освіти засобами студентського самовря-дування / А.О. Назмієв // Освіта та педагогічна наука. – 2019. - №2 (171). – С. 53-59
URI: http://hdl.handle.net/123456789/4713
Appears in Collections:№ 2 (171)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Nazmiev.pdf502.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.