Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/4688
Title: Сутність і зміст абстрактного мислення як загальної компетентності у підготовці студентів спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування»
Authors: Степаненко, В. В.
Keywords: мислення (психологія)
мислення (патологія)
вища освіта
студент
професійне навчання
Issue Date: 2019
Publisher: ДЗ"ЛНУ імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: Педагогічні науки;
Abstract: У статті акцентовано увагу на тому, що стратегічною метою підготовки випускників спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти є їх готовність до професійної діяльності відповідно до визначених стандартів. Формування здатності до абстрактного мислення, синтезу та аналізу є однією з ключових загальних компетентностей у процесі професійної підготовки майбутніх фахівців у сфері лабораторної медицини. Абстрактне мислення розглядається як найважливіший інструмент для медичного працівника, який дозволяє підвищити якість діагностики, лікування і профілактики хвороб. Здатність до абстрактного мислення забезпечує обґрунтований аналіз при побудові діагностичних висновків, синтез у вигляді нових знань, здійснення прогнозу, побудову перспектив індивідуального лікування.
Description: Степаненко В. В. Сутність і зміст абстрактного мислення як загальної компетентності у підготовці студентів спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування» / В.В. Степаненко // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Педагогічні науки. - 2019. - № 6 (329), жовтень. - Ч. 2. - С.248-254
URI: http://hdl.handle.net/123456789/4688
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stepanenko.pdf443.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.