Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/4539
Title: Проблема становлення професійної підготовки викладачів іноземних мов в Україні наприкінці ХХ на початку ХХІ століття (1991 ‒ 2004)
Other Titles: Problem of the development of professional training of foreign languages teachers in Ukraine at the end of ХХ at the beginning of ХХІ century (1991 - 2004)
Authors: Кокнова, Т. А.
Keywords: професійна підготовка
викладачі іноземних мов
система вищої освіти
нормативні документи
системна підготовка
Issue Date: 2018
Publisher: ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»
Series/Report no.: Педагогічні науки;
Abstract: Сучасний етап розвитку України свідчить про підвищення потреби з боку суспільства до оволодіння іноземними мовами у зв’язку з стрімким поступом евроїнтеграційних процесів. Якісне вивчення іноземних мов набуває виняткової актуальності, що в свою чергу стимулює вдосконалення процесу і підвищення якості професійної підготовки викладачів іноземних мов. Метою дослідження є аналіз стану розробленості проблеми становлення професійної підготовки викладачів іноземних мов в Україні у період, який розпочався від проголошення незалежності, і до 2004 року. Методи, використані у дослідженні, відносяться до теоретичних і охоплюють аналіз і синтез, порівняння, узагальнення, індукцію та дедукцію, абстрагування й конкретизацію, що допомагають теоретично опрацювати наукові факти з проблеми дослідження. Крім того, використано історико-генетичний метод, щоб відстежити передумови виокремлення певних тенденцій, закономірностей, а потім створити науково обґрунтовану основу для інтерпретації історичних реалій, що безпосередньо вплинули на особливості становлення професійної підготовки викладачів іноземних мов в Україні у означений вище період. В результаті дослідження було проаналізовано нормативні документи, що з’явилися в означений період та визначено їхній вплив на становлення професійної підготовки викладачів іноземних мов; окреслено коло проблем, що виникали, та шляхи їх подолання; виокремлено головні тенденції у процесі становлення професійної підготовки викладачів іноземних мов в Україні, а також визначено перспективи подальшого дослідження.
Description: Кокнова Т. А. Проблема становлення професійної підготовки викладачів іноземних мов в Україні наприкінці ХХ на початку ХХІ століття (1991 ‒ 2004) / Т. А. Кокнова / Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: ˮПедагогіка. Соціальна робота‟. ˗ 2018. - №2 (43). ˗ С. 122-124
URI: http://hdl.handle.net/123456789/4539
Appears in Collections:Кокнова Тетяна Анатоліївна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
45.pdf417.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.